Husleiegaranti

Har du funnet drømmeleiligheten, men mangler penger til depositum? Med husleiegaranti fra Garanti Gruppen kan du få råd til depositumet uansett.

Hvis du skal leie leilighet eller et rom i et kollektiv, må du oftest betale en større sum i depositum før du flytter inn.

Depositumet er en sikkerhet for utleieren som for eksempel kan dekke ubetalt leie eller skader som oppstår mens du bor i leiligheten.

Hvor høyt depositumet er varierer, men husleieloven sier at summen ikke skal overstige seks måneders husleie. Det er ikke alltid man har mulighet til å betale en såpass høy sum med en gang, og da kan husleiegaranti være et godt alternativ.

Fordelene med husleiegaranti

Husleiegaranti er også kjent som depositumsgaranti. Depositumsgarantien varer i tre år, altså like lenge som et vanlig leieforhold gjør.

Med denne garantien får du mulighet til å dekke forpliktelsene dine i henhold til leiekontrakten, uten at du må bruke penger fra din egen sparekonto. Dette gjør at du for eksempel kan bruke pengene på boligsparing istedenfor å sette dem inn på utleierens konto.

Denne typen garanti er også et trygt alternativ for utleieren. Dersom du bestiller depositumsgaranti fra oss, stiller vi med økonomisk sikkerhet overfor utleieren.

Slik fungerer det

Dersom du er interessert i å bruke depositumsgaranti istedenfor å betale inn depositum til utleier selv, så ta kontakt med oss. Når du bestiller depositumsgaranti fra oss, betaler du en engangssum for garantiordningen, og så stiller vi som økonomisk sikkerhet overfor utleieren.

Hvor mye det koster å benytte seg av depositumsgaranti i avhenger av størrelsen på husleien og antall måneders husleie det skal stilles sikkerhet for.

Etter du har tatt kontakt med oss, tar vi en rask vurdering på om du er kvalifisert for å få depositumsgaranti.

Hva kreves for å få depositumsgaranti?

Kredittvurdering
For å avgjøre om vi kan tilby deg husleiegaranti, utfører vi en kredittvurdering. Denne må være positiv for at vi skal kunne stille som sikkerhet.

Utleier må godta husleiegaranti som sikkerhet
Det må være godkjent av utleieren at sikkerheten stilles av en tredjepart.

Betalingsanmerkninger
For å være kvalifisert for depositumsgaranti, kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger. Du må også ha hatt stabil inntekt de siste årene.

Husleiegaranti til bedrifter

Garanti Gruppen kan også stille som sikkerhet dersom du eier en bedrift som skal leie nye næringslokaler.

Da unngår du at innbetalingen av depositumet går ut over bedriftens likviditet, og du kan bruke pengene på kjernevirksomheten istedenfor.

Om Garanti Gruppen

Garanti Gruppen er en leverandør som tilbyr garantiordninger til bygg- og boligbransjen. Vi kan hjelpe deg med forskjellige typer garantier, som for eksempel entreprenørgaranti, byggherregaranti eller løyvegaranti.

Hos oss møter du erfarne rådgivere med spesialkompetanse innen garantiordninger. Vi ønsker å gjøre det enkelt og trygt for deg som kunde å få garantiordningene du trenger.

Vi har lang erfaring med garanti, og kan skreddersy en garantiordning ut i fra dine behov. Som kunde hos oss får du en fast kontaktperson og personlig service.

Hvis du lurer på noe eller lurer på noe angående en av våre garantiordninger, så ta kontakt i dag. Vi finner den beste løsningen for deg!